Sole d’Albert -Søtunge ala Albert

sole-dalbert-head

En dejlig ret med søtunge.
Kan serveres som den er, alternativt kan der serveres kartofler eller brød til.

2 personer
2 flåede rødtunger – husk at få hoved med eller extra ben til fond
Fond: Noilly Prat, 1/2 gulerod, 1 løg, 5 peberkorn, persillestilke
4 skiver hvidt brød uden skorpe
Smør
1 citron
4 skalotteløg
Persille
Smørbolle. 1 spsk smør og 1 spsk mel æltes sammen

sole-dalbert-1

 

Paneringen:
Brødet rives eller blendes til en mellemfin rasp
Blandes til en dej med smeltet smør
jeg kommer også skal fra en halv citron i

noilly-prat

Fisken:
Soigner fisken. Skær hoved af og skær finner af (bruges til fond)
Drys med salt og sukker og sæt på køl mindst 1 time

I et ildfast fad kommes hakket skalotteløg og fisken oven på.
Dæk oversiden med rasp/smør dejen og hæld et glas Noilly Prat ved

Sættes i ovnen ved 200 grader varmluft til overfladen er gylden og fisken er lun ved kernen/rygbenet

Fond:
Kog finner og hoved med Noilly Prat og gulerod, løg, persilestilke og peberkorn
Kog 20 minutter og sigt fonden fra. Kog fond ind til ca. 1 dl
Kom væsken fra den færdige fisk i og hold fisken varm.
Kog lidt ind og jævn med lidt af smørbollen
Kom hakket persille i og smag til med salt/peber og citronsaft

sole-dalbert-2

Anret:
Kom en fisk på en lun tallerken og sovs omkring den

I glasset en Bourgogne fra Pierre-Yves Colin-Morey

pierre-yves-colin-morey-2015-bourgogne

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.