2 farvet Ravioli med jomfruhummer

ravioli-head-2

Man behøver ikke at lave raviolien to farvet. Men det ser flot ud og er ret nemt.
Farven her er sort og lavet med blæksprutteblæk.
Den kunne også være rød med rødbedesaft eller grøn med spinat…eller…

4 personer
Pasta:
300 gram mel
3 æggeblommer
2 spsk olivenolie
Vand
Evt. 1/2 tsk blæksprutteblæk
Fyld.
10-15 jomfruhummer haler
1 fed hvidløg
1-2 spsk ricotta eller alternativt kan bruges flødeost
1 spsk hakket persille
1 citron
Sovs: skaller fra jomfruhummer, smør, (friske) hasselnødder, citrontimian

ravioli

Fyld:
Steg halerne kort i smør med hvidløg og køl dem af.
Hak dem i mindre stykker og bland dem med ricotta og persille.
Smag til med salt/peber og citronsaft

friske-hasselnoedder

Pasta:
Bland 100 gram mel med 1 æggeblomme, blæksprutteblæk, olivenolie og lidt vand
Ælt det sammen, kom film omkring og lad hvile mindst 1 time på køkkenbordet

Gør det samme med resten af melet men selvfølgelig uden blæksprutte blækket.

Rul pastaen tyndt ud, lettest med pastamaskine men kan sagtens laves med kagerulle
Skær den sorte pasta ud som tynde strimler (tagliatelle) og læg den i ønsket mønster på den hvide
Pres det sorte pasta ned med kagerulle eller kør det gennem maskinen igen

Læg et langt stykke pasta med det farvede ned od bordet.
Kom klatter af fyldet på og pensl med vand omkring det
Kom et stykke pasta oven på og tryk det godt ned omkring fyldet for at undgå.
Skær hver ravioli ud i ønsket form og tryk kanter fast med gaffel.
De kan nu sættes på køl til de skal bruges- drys en tallerken med mel og kom ravioli på
De skal koges i saltet vand lige før servering. De skal kun koges få minutter til de begynder at stigetil overfladen.

ravioli-2

Sovsen:
Skaller ristet hårdt i lidt olie, skaller fjernes og panden deglaceres med smør.
Der kommes friske hasselnødder og citrontimian i til sidst.

Anret:
Kom et par ravioli i en dyb tallerken og sovs hen over

I glasset en Bourgogne fra Pierre-Yves Colin-Morey

pierre-yves-colin-morey-2015-bourgogne

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *