Tatar med morkler og oliven

tatar-med-morkler-head

Elsker tatar – her med morkler som desværre er dyre med dejlige

2 personer:
2-300 gram okseinderlår (mængde afhænger af om det er hovedret eller en del af en menu)
1 æggeblomme
10 gram tørrede Morkler
10 oliven af god kvalitet
1 skalotteløg
1 øko Citron
Ruccola
Vinaigrette: saft af 1/2 citron, ½ tsk. sennep, et drys salt og ½-1 dl olivenolie
Estragon mayo: 1 spsk hakket estragon, 1 æggeblomme, 1/2 tsk sennep, 1 tsk citronsaft og ca. 1,5-2 dl Neutral smagende olie

Tatar:
Her er flere muligheder alt efter hvilke konsistens man foretrækker
Få din slagter til at kører den gennem kødhakker, hak den med kniv til en grov fars eller brug stavblender

Morkler udblødes i vand og renses godt for urenheder.
Steg kort i smør og hak dem
Fjern sten fra oliven og hak dem
Hak 1/2 skalotteløg
Riv skal fra citronen
Bland det hele samme med kødet og en æggeblomme.
Smag til med salt/peber og citronsaft

tatar-med-morkler-2

Mayonnaise:
Kom blommen i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og citronsaft.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med citronsaft, estragon, salt og peber.

Anret som på billedet

I glasset en moden Bordeaux fra St-Estephe, Chateau Lafon-Rochet 1995

chateau-lafon-rochet-1995

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *