Stjerneskud

stjerneskud-2

Ja måske ikke helt efter bogen.
Men når jeg nu kunne få både helt friske rødspætter og torsk….
Asparges sæson er jo forbi så det bliver med agurker og tomater.

2 personer
2-4 små rødspættefileter
2 torske fileter
2 skiver godt brød
Olivenolie
1 Mini romaine
1 glas hvidvin
Panering: mel, æg, rasp
1000 Island dressing: 3 spsk mayonnaise, 3 spsk creme fraiche, citronsaft, 1 tsk tomat ketchup, røget paprika (smag frem)
1 citron
Dild

stjerneskud-head

Fisken:
Rødspætte fileter paneres og steges i smør

Torsken kommes i ildfast fad med hvidvin og kommes i ovnen ved 150 grader
Den er færdig når den ved let tryk skiller i lameller
Dryp begge fisk med citronsaft

1000 Island dressing: Rør gerne en hjemmelavet mayo – se HER hvordan https://fjordrejen.dk/?p=11303
Rør ingredienserne sammen og smag til med røget paprika og citron

Brødet dryppes med olie og steges sprødt. Drys med godt salt.

Mini romaine flækkes og steges kort på skærefladen

2 citronskiver steges hårdt på en tør pande. De skal stege ikke koge.

stjerneskud-1

Anret.
Brød og salat anrettes.
Rødspætte og torsk oven på samen med tomater og agurk
Kom dressing på og pynt med citron og dild

I glasset en Riesling fra den glimrende Zind Humbrech, denne en Turckheim 2008

zind-humbrecht

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *