Rødspætte med persille hjemmelavede Orecchiette

roedspaette-pasta-head

Måske ikke den flotteste ret men det smager godt.

Orecchiette betyder små øre og det er hvad denne pasta ligner.
Pastaen er lavet uden æg og salt. Saltet kommer fra kogevandet og æg får pastaen til at svulme lidt op.
Så en meget enkel pasta.

Vil du se mere om hjemmelavet speciel pasta så tryk HER

Her laver jeg en pesto men man kan også bruge et glas færdiglavetpesto

orecchiette

4 personer
4-8 rødspættefileter
En stor håndfuld hakket persille
Olivenolie
1 citron
Pasta: 300 gram durum mel, vand
10-15 små tomater
Balsamico
Pesto: basilikum, parmesan, pinjekerner (her har jeg dog brugt valnødder)
Oliven (her soltørrede)
Parmesan

basilikum

Pesto:
Blend ristede valnødder/pinjekerner med parmesan.
Kom basilikumblade i og blend mens der hældes olie i til passende konsistens

Langtidsbagte tomater: skær alle tomater i 2 og dryp med balsamico og olivenolie
Bag dem i ovnen et par timer ved 150 grader

roedspaette-pasta-1

Rødspætte fileter:
Kom persille og olie på en pande.
Når det er varmt og persillen begynder at stege kommes fileterne oven på persillen
Persillen “brænder” fast i fileten.
Når den begynder at blive fast hvid i kanterne vendes fisken og panden tages af blusset.
krydr med salt/peber og dryp med citron

Pasta:
Kom vand i melet mens der æltes.
Stop med vand når dejen kan samles og ikke klistre. Ælt den godt igennem
Kom film omkring dejen og lad den ligge på køkkenbordet nogle timer.
Skær et stykke af og rul det til en pølse. Skær den i ca. 1,5 cm stykker
Tryk dem flad med tommeltot og træk fingeren bagud mens der presses
Du skulle nu gerne have en pasta der er rund men med en smule tykkere kant – en Orecchiette
De kan nu lægges til at tørre – drys mel over
Når de skal bruges kommes de i saltet kogevand og koger til de er al dente ca.2 minutter

De kogte Orecchiette vendes med pesto og serveres straks

Anret:
Vend pasta/pestoen med oliven og tomater
Kom fisken oven på og dryp med citron
Riv lidt parmesan over

I glasset en hvid Bourgogne Pouilly Fuissé fra Domaine Cordier “Vieilles Vignes” 2013

domaine-cordier-2013

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *