Grillet Ribeye med kantareller og grillet blomkål

grillet-ribeye-2

Vi spiser meget fisk og skaldyr, men engang imellem skal det være et godt stykke kød
Ribeye er i min optik ideelt til grill fordi den er lettere fedtmarmoreret.

Det hele kan selvfølgelig laves på et komfur hvis man ikke lige har en grill stående

4 personer
4 Ribeye – helst lidt tykke
1 lille blomkål
4-500 gram kantareller
3-4 dl piskefløde
2 kviste rosmarin
1 øko citron

Kødet:
Tag det ud fra køl 1 time før tilberedning
Pensl med olie og drys med salt/peber
Grill ved direkte varme nogle minutter på hver side
Tiden afhænger af tykkelsen, ønske om hvor røde og varmen.
Hvis man er i tvivl kan man bruge stegetermometer og tage dem af ved 56-58 grader

grillet-ribeye-head

Blomkål:
Pensl med smeltet smør og drys med salt/peber
Steg dem ved direkte varme på grillen til de er møre og har godt med farve

Kantareller:
Børst dem rene og kom dem på en pande med smør
Tilsæt hakket rosmarin
Steg til de er møre og kom så fløde på sammen med skal fra en citron og saft fra 1/2 citron.
Kog lidt ind og smag til med salt/peber og evt. mere citronsaft

Anret som på billede

I glasset en bordeaux fra Pauillac, Chateau Lynch-Bages 2004

llynch-bages-2004

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *