Kartoffelsuppe med torsk

kartoffelsuppe-med-torsk-head

Kartoffel, porre og torsk går godt sammen
Denne kartoffel/porresuppe er lavet uden fond.

4 personer
4 torskeloin a ca. 100-150 gram
4 bagekartofler
3 porre
2 fed hvidløg
1/4 l piskefløde
Piment d’Espelette (kan udelades)
1 glas hvidvin
1 citron
4 skiver bacon
Purløg
Olivenolie (kan udelades)

kartoffelsuppe-med-torsk-3

Suppen:
Skræl og skær kartofler i små stykker
Skær porerne i ringe og kom dem i en skål vand for at fjerne urenheder.
Kom begge dele i en gryde sammen med fintsnittet hvidløg og top med vand (så lidt vand som muligt)
Kog det mørt og blend kartoflerne og porerne, spæd med kogevandet, den skal være ret tyk
Kom tilbage i gryden og tilsæt fløden og juster konsistens med kogevandet
Kog igennem og smag til med salt/peber, citronsaft og evt. Piment d’Espelette

kartoffelsuppe-med-torsk-2

Torsken:
Drys med salt og sukker og sæt på køl nogle timer så den samler sig og afgiver lidt væde
Kom dem i et ildfast fad sammen med hvidvin
Sæt dem i ovnen ved 150 grader til torsken er lun i kernen.
Det tjekkes lettest med kødnål. Man kan også trykke let på torsken og når lamellerne går fra hinanden er den færdig.
Endelig ikke give dem for meget – tør torsk er ikke så rart

Torsken er serveret oven i suppen med sprødstegt bacon, olivenolie og hakket purløg

I glasset en champage fra Paul Déthune – Ambonnay Cuvée a l´Ancienne 2008

paul-dethune-ambonnay-cuvee-a-lancienne-2008

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *