Jomfruhummer på grill

jomfruhummer-1

I den varme gad man nærmest ikke lave mad, men gad godt spise den og drikke kold vin

Så vi laver det vi laver mindst én gang hver sommer- grillet jomfruhummerhaler
Det er så nemt og smager dejligt

jomfruhummer-2

2 personer
500 gram jomfruhummerhaler – de helt små kan tit fås relativt billigt
75 gram smør
3-5 fed hvidløg – finthakket/presset
Masser af hakket persille
2 øko citroner
Godt brød

Læg alle hummerhaler i foliebakker
Smelt smørret og kom hvidløg i
Hæld det over halerne og drys med hakket persille
Dryp med citronsaft og kom evt. skiver citron oven på

Varm grillen op og sæt bakkerne på ved indirekte varme (ikke fuld blus)
De kan selvfølgelig også laves i ovnen

De skal endelig ikke have for meget. Ca. 5-7 minutter afhængig af størrelse på haler og varme på grill
Tjek dem et par gange. De skal lige nøjagtigt let kunne løsnes fra skallen

Serveret med et godt brød så man kan duppe det smeltede hummersmør op med
…….og masser af køkkenrulle, måske endda en skylleskål

jomfruhummer-head

I glasset en Bourgogne, Pouilly-Fuissé, Denis Bouchacourt Cuvée “Feuille de Laurier 2014”

bourgogne

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Jomfruhummer på grill

  1. Lars Søgaard says:

    Måske er 500 kg lige det rigeligste til 2 personer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *