Cacio e Pepe – Pasta med peber

cacio-e-pepe-1

Italiensk når det er mest enkelt

Sovsen er super cremet men består kun af pastavand og pecorino

Det vigtige for at få en super cremet sovs er at få så meget stivelse i pastavandet som muligt.
Normalt koger man i MEGET vand. Her koger jeg i en pande hvor pastaen kun lige er dækket.
Det er så væsentligt at røre lidt i pastaen under kogningen for de ikke klistre sammen.

Jeg bruger her også en speciel peber “Kampot Red Long Pepper” men romere bruger almindelig frisk kværnet peber

cacio-e-pepe-2

4 personer
3-400 gram tørret spaghetti
1 spsk olivenolie
1 spsk friskkværnet peber (gør det evt, i en morter)
2 gode håndfuld pecorino + lidt til pynt
Basilikumblade

Pasta:
Kog pastaen i en stor pande eller en stor gryde
Koges i så meget vand at det kun lige dækker
Kog det al dente mens der røres i det hvert minut

cacio-e-pepe-3

Peber:
I en anden pande der kan rumme pastaen kommes olivenolie og peber
Steg stille og roligt peberet i ca. 2 minutter

cacio-e-pepe-head

Samle retten:
Kom pastaen over til olie/peber og vend rundt.
Kom lidt ost og en skefuld pastavand i og vend rundt.
Fortsæt sådan til al osten er i og juster med pastavand til en cremet sovs der lægger sig rundt om pastaen

Anret:
Kom pastaen i en varm dyb tallerken
Drys med pecorino og peber
Drys nogle basilikum blade oven på

I glasset en moden Bordeaux fra St-Estephe, Chateau Lafon-Rochet 1995

chateau-lafon-rochet-1995

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Cacio e Pepe – Pasta med peber

  1. Pingback: 4 pasta retter – grundlæggende pastaret - FJORDREJEN.DKFJORDREJEN.DK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *