Kammusling med ærter og radiser

kammusling-med-aerter-og-radiser-1

Friske ærter og radiser sammen med en stegt kammusling
En hurtig, let og velsmagende ret

Her laver jeg også noget “sne” med maltodexin, det kan selvfølgelig udelades.

2 personer
4-6 kammuslinger alt efter størrelse
En håndfuld friske ærter – eller frosne ærter
2 radiser
Grøn olie: neutralsmagende olie, 1 bundt dild, 1 bundt persille
Bronzefennikel eller dild
Evt. brød og smør

kammusling-med-aerter-og-radiser-2

Kammusling:
Drys kammuslingen med lidt salt og sukker og sæt på køl nogle timer
Steg den hårdt i smør/olie ca. 1 minut på præsentationssiden.
Vend kammuslingen og tag panden af blusset, efter yderligere 1 minut tages kammuslingen af.

Radiser skær dem så tyndt som muligt, lettest med mandolinjern eller tyndskræller
Kom skiverne i isvand til de skal bruges

Ærter tages ud af bælg og kogende vand kommes over og efter 30 sekunder hældes det af igen.

kammusling-med-aerter-og-radiser-3

Urteolie:
Blend urterne med olie som er varmet op til ca 50-60 grader.
Når det er godt blendet hældes det gennem klæde (ex. et viskestykke)

Urte – Malto:
1 tsk. af den grønne olie piskes sammen med ca. 1 spsk maltodexin

Anret som på billede
Server evt. lidt brød og smør ved siden af

origin-2016-b

I glasset en Rosé fra USA, Origin 2016 Omero Vineyard Rosé (Ribbon Ridge)
Intens rosé med god syrebalance.
Der er dog kun lavet 40 kasser (480 flasker) så relativ svær at få fingrene i

origin-2016

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *