Fishcakes – Spicy

 

Fiske frikadeller med chili dip er også en anden måde at beskrive retten.

Jeg ville have en mild chili smag i frikadellen og så en rigtig spicy dip så man selv kan bestemme hvor spicy det hele skal være.

Hvis man skal have det som hovedret kan man serverer brød eller ris til.

2 personer
250 g torsk eller sej
1 æg
1 hakket løg
Persille
salt
 
4 store røde chili
3 fed hvidløg
2 dl hvidvins eddike
125 gram sukker
1 tsk salt
 
Gulerødder
Squash
Forårsløg
Nigella seeds – eller sorte sesam og hvide sesamfrø
 
Fisken

Hak fisken fint i en foodprocessor

Rør æg, løg,persille og salt i farsen. Hvis saltet ikke samler farsen helt kan man komme lidt mel i. Kom lidt chili i – efter smag.

Steg farsen i ønsket størrelse. Jeg laver dem små så man kan dyppe hver enkelt i sovsen uden at skulle skære dem over.

Chili sovs (stærk):

Hak chili og hvidløg groft og kog dem i en lage af eddiken, sukker og salt. Kog i 20 minutter og blend det hele. Kan holde sig i ca. 1 måned i f.eks. et skoldet syltetøjsglas.

Garniture

Skær gulerod ud i tynde stave og blancher

Skær squash ud i tynde stave og læg i lidt olivenolie en time

Drys dem med Nigella seeds eller sesam ved servering

Steg forårsløg på en varm pande så de lige bliver lidt bløde og varme.

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.