Torsk Piccata

torsk-piccata-head

Fik fat i noget piv frisk torsk og nogle østers.
Østers spiste vi som forret bare med lidt revet limeskal og saft

Torsken lavede jeg med piccata sovs som egentlig bare er en smørsovs med citron og kapers

oesters

2 personer
2 torskefileter
Smør
1 glas hvidvin
1 fed hvidløg
1 lille glas kapers
1 citroner
1 spsk hakket persille
Tilbehør: Brød og smør

torsk-piccata-1

Torsken:
Drys med salt/sukker og lad torsken hvile på køl mindst 1 time
Steg den i masser af smør til den er lun i midten eller skiller i lameller ved let tryk.

Sovs:
Hæld stegesmørret af og kog panden af med 1 glas hvidvin sammen med 1 fed hakket hvidløg og 1 spsk kapers
Når hvidvinen næsten er dampet væk kommes saft og skal fra en citron på og koges ind.
Drys med hakket persille
Pisk/rør kolde smørtern i og server straks oven på den lune fisk

torsk-piccata-3

Server godt brød til

I glaset en brut champagne fra Paul Déthune “Ambonnay”

paul-dethune

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *