48 grader Torsk og Pasta med citron og Long peber

48-grader-torsk-pasta-head

For at give denne ret simple ret lidt ekstra bruger jeg “Kampot Red Long Pepper”
Det er en kompleks peber der har en lille sød smag samtidig med den skarpe pebersmag.
Smager forrygende og man bør unde sig at smage hvor forskellig den er fra alm. sort peber

peber

2 personer
1 stykke torskeloin
Brændt hvidløg (kan udelades) se her hvordan
Frisk pasta: 150 gram mel (tippo 00), 2 æggeblommer, 1 spsk olivenolie
Sovs: 1 citron, 1 spsk oliven olie, long pepper(eller alm. peber), 2 spsk friskrevet parmesan
Pynt Bronze fennikel eller dild

48-grader-torsk-pasta-3

Fisken:
Drys fisken med lidt salt og sukker
Rul den stramt i køkkenfilm
Tilbered den i 48 grader varmt vand i ca. 20-22 minutter
Brug sous vide eller en gryde med termometer
Når den er klar skal den serveres ret hurtigt da den jo ikke er så varm og hurtigt vil blive kold.
Drys evt. med brændt hvidløg

pasta-b

Pasta:
Ælt pastaen sammen og juster konsistens med vand.
Læg den på køkkenbordet pakket ind i køkkenfilm. Lad den hvile mindst 1 time.
Skær små stykker af og rul dem i “pølser”, skær små 1-2 cm stykker af
Rul dem over en gaffel for at de får gode dybe riller.
Drys lidt mel over og lad dem tørre
De skal koge 2-3 minutter i saltet vand lige før de skal serveres.

Jeg bruger en lille træ dims jeg købte på sidste skiferie i Italien – 3 euro
Rillerne er egentlig for at pastaen kan optage mest mulig sovs.

pasta

48-grader-torsk-pasta-1

Sovs:
Bland citronskal/saft med olivenolie, peber, parmesan og lidt pastavand.
Vend de kogte pasta i sovsen umiddelbart før servering

Anret som på billedet

I glasset : En champagne fra Ulysse Colin “Les Maillons” Blanc de Noirs, extra brut

ulysse-collin-2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *