Entrecôte med Ærter Francaise og Blomkål

entrecote-head

Jeg synes en god grill bøf kan være en fedtmarmoreret Entrecôte.
Her laver jeg den sous vide og bagefter giver den en tur på grillen.
Den kan sagtens steges fra start på grill eller en pande, men nu laver jeg den sous vide.

Sous vide metoden er også en sikker måde at grille hurtigt og perfekt hvis man f.eks. skal lave til mange gæster.
Lav evt. bøffen dagen før i sous vide og køl den hurtigt ned.
Når den skal bruges varmes den op i varmt vand umiddelbart før den gives en kort tur på grillen.

aerter-og-kartofler

2 personer
2 entrecôte
Sovs: markchampignon, balsamico, portvin, 2-3 dl kalvefond og smør
1 lille Blomkål
Smør
1 Citron
Ærter Francaise: 1 dl ærter (friske eller frosne), 2 skiver bacon, 1 skalotteløg
Nye kartofler
Løvstikke

errazuriz

Bøfferne:
Entrecôte vaccumpakkes med lidt olivenolie og sænkes ned i vandbad.
Giv bøfferne 2 timer i sous vide ved 57 grader.
Bagefter duppes de tørre og smøres med lidt olie,
krydres med salt/peber og kommes på en meget varm grill for at give stegeskorpe.

entrecote-1

Sovs:
Markchampignon skæres i små tern og steges møre.
Kom balsamico og portvin på og steg næsten væk.
Kom fond på og kog ned til det halve.
Pisk kolde smørtern i og smag til

Blomkålcreme:
Kog blomkål og blend med smør til en lind creme. Smag tuil med salt/pever og citronsaft

Ærter Francaise:
Bacon og løg steges uden det tager farve.
Frisk bælgede ærter kommes i lige før servering.
Hvis der bruges frosne kommes de i og varmes igennem.

Nye kartofler kogt med løvstikke og derefter vendt med smør og hakket løvstikke

Anret som på billedet

I glasset en top vin fra Chile, Errazuriz “Don Maximiano Founder’s Reserve” 2004

errazuriz-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *