Torsk Ceviche med saltet agurk og syltede kartofler

torsk-ceviche-1

Torsk ceviche er en dejlig let og frisk måde at spise torsk på.

2 personer
100 gram torskefilet
1 lime
6 radisser
1/2 agurk
2 forårsløg
Karse
6 kogte små kartofler
Syltelage: 100 gram sukker, 1 dl eddike, 1 dl vand
Olivenolie
Balsamico

torsk-ceviche-3

Torsken del 1:
Torsken skåret i små tern og vendt med skal og saft fra lime

Kartofler:
Skær dem i skiver
Kog lagen op og køl af – hæld dem over kartoflerne.
Lad dem trække mindst 2 timer – men gerne et døgn

Saltet agurk:
Skær agurken på langs og fjern frø med en ske
Skær dem i skiver og vend dem med 1/2 tsk salt
Stil dem på køl nogle timer
Skyl dem for salt – de smager stadig saltet
Hak dem i små tern – gem et par stykker til servering

Radisser:
Skær dem i små tern – gem et par stykker til servering

Forårsløg skåret i tynde skiver

Torsken del 2:
Rør torsken forsigtigt med tern af radisser og saltet agurk
Smag til med salt/peber

torsk-ceviche-2

Anret:
Kom en skefuld torsk på en tallerken sammen med kartofler
Drys med forårsløg og karse
Dryp med olie der er rørt med lidt balsamico
Denne kaskade af syre og salt kan skylles ned med en sprød/tør champagne
I glasset en champagne fra Savart, L`Accompli extra brut

savart

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *