Ossobuco med knust kartoffel og gulerødder

ossobuco

Ossobuco er også sommer mad

Simremad forbindes normalt med efterår og vinter, men med det rette tilbehør er det også dejlig sommermad.

4 personer
4 skiver ossobuco
1 dåse tomatpuré
1 gulerod, 1 løg, 1 porre (eller hvad der er i køleskabet)
6 peberkorn, 2 laurbærblade
1/2 liter fond eller bare vand
Sovs: kogevandet fra ossobuco, 1/2 dl balsamico, 1 dl portvin, smør
Tilbehør:
8 forårsløg
12 små gulerødder
Nye kartofler
På toppen af retten: estragon, løvstikke eller persille

ossobuco-3

Kødet:
Giv kødet stegeskorpe.
Smør stykkerne ind i tomatpuré og steg dem igen nogle minutter på hver side
Steg løg, gulerod og porre hårdt så de bliver lidt sorte i kanten.
Dæk kødet og grøntsagerne med fond/vand og lad det simre 3 timer sammen med laurbærblade og peberkorn
Tag kødet op, sigt fond fra og kasser grøntsagerne.
Pil kødet af benet i mundrette stykker

Sovs:
I en gryde koges balsamico og portvin ned til det nærmest er en sirup
Kom fond på og kog ned til ca. 2-3 dl
Kom kødet i og rør kolde smørtern i til sovsen tykner en smule

Tilbehør:
Kog gulerødder al dente
Steg forårsløg i smør
Kog kartoflerne al dente

ossobuco-2

Anret:
Knus kartoflerne let. Kom en skefuld sovs/kød ved siden af
Anret gulerødder og forårsløg
Drys med hakket estragon
I glasset en lækker moden Bordeaux, Saint-Emilion fra slottet Chateau Bélair 2005
Det slot er nu slået sammen med Chateau Magdelaine og hedder Chateau Belair-Monange.

belair

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *