Grillet Hereford oksefilet med nye gulerødder og majs

oksefilet-med-majs-1

Hel oksefilet på grill er nemt og lækkert.
her serveret med grillet majs og gulerødder

4 personer
1,5 kg Oksefilet
Kartofler
Gulerødder
2 majs
Pesto – ramsløg eller basilikum
Kørvel
Sovs:
400 gram champignon
2 kviste timian
1 spsk balsamico
1 dl portvin
4 dl fond
Smør

oksefilet

Kødet:
Tag kødet ud fra køl nogle timer før tilberedning.
Giv kødet stegeskorpe ved direkte varme nogle minutter på fedtsiden
Dæmp til indirekte varme og forsøg at holde grillen på ca. 100-110 grader
Let evt. låget indimellem
Brug stegetermometer og tag den af ved ca. 58 grader.
Lad stegen hvile under stanniol/viskestykke i ca. 20 minutter
Skær relativ tynde skiver

Gulerødder dampet og vendt med ramsløgpesto

Majs på grill – først med bladene på i 10 minutter,
derefter direkte varme i 5 minutter for at give lidt farve
Skær dem af kolben ved servering

Nye kartofler kogt i saltet vand

oksefilet-med-majs-2

Sovs
Skær champignon i små tern og steg i smør med timian.
Når de er møre kommes en smule eddike på sammen med 1 dl portvin.
Kog ind til det er næsten fordampet.
Kom fond på og kog godt ind igen.
Tag af bluset og pisk kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret
Kom et par skiver kød på en tallerken og gulerødder med pesto ved siden af.
Drys majs over gulerødderne og krydr med salt
Kom kartofler på sammen med sovs

I glasset en fin Bordeaux 2008 Les Tourelles de Longueville, Pauillac (2. vin fra Château Pichon Baron-Longueville 2. Cru)
Tip – istedet for at købe billige Bordeaux (hvis dette findes) får man ofte meget kvalitet ved at købe 2.vin fra de store

les-tourelles-de-longue

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *