Havkat med ærter og beurre blanc

havkat-med-aerter-2

Ærter på frost er udemærket men når der er friske ærter synes jeg man skal bruge dem i stedet

2 personer
2 havkat filet
Hvedemel (her brugte jeg en fulkorn som giver lidt mere sprød/grov overflade)
Smør
Ærter friske eller frost
Pesto – her en ramsløgpesto men basilikum pesto kan også bruges
Små gulerødder
1 citron
1 glas hvidvin
1 skalotteløg
Bronzefennikel eller dild

havkat-med-aerter-3

Havkat:
Drys med sukker/salt på begge sider og sæt på køl nogle timer
Vend fileterne i hvedemel.
Steg fileterne i rigeligt smør til de er lune i midten – ikke mere end lune.
Tjek evt. med kødnål. 2-3 minutter på hver side ca.

aerter

Ærter:
Friske ærter overhældt med kogende vand og vandet hældt fra med det samme.
Ramsløg pesto vendt i ærterne

Gulerødder brændt hårdt på grillen, de må gerne blive sorte i kanten

Citron ligeledes fået en tur på grillen, det giver en anderledes afrundet smag

havkat-med-aerter-1

Beurre blanc:
Steg skalotteløg blanke uden de tager farve og kom vinen på.
Kog vinen ind til der ikke er mere end en spak. tilbage.
Pisk kolde smørtern i til du får en cremet let tyk sovs

Anret som på billedet

I glasset en dejlig frisk sag fra Thibaud Boudignon “Anjou Blanc” 2013

anjou-blanc

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *