Grillet kalvecuvette med syltede kartofler og urter

kalvecuvette-med-syltede-kartofler-1

Kalvecuvette er let at lave på en grill eller i en ovn
Her griller jeg den og serverer den mad syltede kartofler

2 personer
En lille kalvecuvette
1 hjertesalat
1 spsk honning
Små nye kartofler
Løvstikke
Syltelage: 1 dl æbleeddike(eller anden god eddike), 1 dl vand og 100 gram sukker
50 gram smør
1 citron
Estragon
Urter: Citrontimian, rosmarin, kørvel (eller hvad du har)

kalvecuvette-med-syltede-kartofler-2

Kødet:
Kalvecuvette saltet nogle timer før tilberedning.
Rids fedtsiden og giv den en stegeskorpe på direkte grill eller en varm pande
Grilles ved indirekte varme til kernetemperatur på ca. 58 grader og 15 minutter hvile
I ovnen kan den sættes ind ved ca. 110 grader til kernetemperatur på ca. 58 grader og 15 min. hvile

Ved udskæring er det vigtigt at kigge på kødsiden hvordan fibrene går og skær på tværs af disse.

Syltede kartofler:
Band eddike vand og sukker til sukker er opløst.
Kom lidt løvstikke i syltelagen sammen med kogte afkølede kartofler.
Sæt på køl nogle timer eller til dagen efter

Grillet hjertesalat:
Skær hjertesalat i 4 både – de holdes sammen af stokken som kan skæres af bagefter
Kom en smule honning på og grill dem kort ved høj varme så de bliver lidt sorte men stadig har bid.
Skær dem i mundrette stykker ved servering

Sovs:
Smelt smørret og når det bliver lysebrunt tages det af blusset og citronsaft kommes i.
Tilsæt hakket estragon

Anret:
Kom et par skiver cuvette på en tallerken
Bland kartofler og hjertesalat sammen med hakkede urter
Kom sovs ved.
Oven på kødet kommes kørvel

kalvecuvette-med-syltede-kartofler-3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.