Råsyltede jordbær med jordbæris

jordbaeris-med-jordbaer

Sommer sol jordbær og IS

Uden for jordbær sæson kan man bruge frosne bær, men…..

1 portion IS
6 æggeblommer (eller 3 æggeblommer + 2 hele æg)
1/2 liter piskefløde
3 dl sød eller letmælk
150 gram sukker
1 stang god vanilje
2 gram cremodan is konsistens (kan sagtens udelades)
300 gram jordbær + 2 spsk sukker

Tilbehør: flere Jordbær

jordbaeris

Isen:
Start med at vaske jordbær og derefter skær stikl af og del i to/fire
Drys med sukker og sæt på køl mindst 2 timer gerne mere.
Når de har stået med sukker skal de blendes til en ensartet masse.

Skrab korn ud af vaniljestang og bland med lidt sukker, så er det lettere at rører ud i isen.
Kom det hele i en gryde (også den tomme vaniljestang – men ikke cremodan, ikke jordbær ) og varm op til 84 grader under konstant omrøring.
Det må ikke komme over 84 grader (brug stegetermometer) da ægget så vil koagulerer (blive til røræg)

Hæld det i en skål og pisk evt. cremodan i.
Lad det køle af. Bedst hvis det trækker til næste dag.
Passer det gennem en si.

jordbaeris-med-jordbaer-3

Ismaskine:
Kør det på en ismaskine. Kom jordbær massen i efter 10 minutter.

Uden ismaskine:
Bland jordbærmassen i cremen.
Kom det i en stor frysepose og læg det i fryseren.
Ælt posen hver halve time indtil det er som tyk softice.
Læg nu i fryseren til den er gennem frosset.

Tilbehør: Bland halve jordbær med sukker og stil dem på køl minimum nogle timer.

Anret:
Kom råsyltede jordbær i en dyb tallerken
Kom en skefuld …eller to….jordbæris oven på

jordbaeris-med-jordbaer-2

Print Friendly
This entry was posted in Desserter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.