Kammusling med rabarberkompot

kammusling-rabarber-2

En flot, velsmagende og let at lave forret.
Kom ikke for meget sukker i rabarberkompotten så passer den fint til den søde kammusling.

4 personer
4 store kammuslinger
4 stængler rosmarin
1 citron
Rabarber – gerne som her tynde jordbærrabarber
Sukker
Bronzefennikel (eller dild)

kammusling-rabarber-head

Kammuslinger:
Drys kammuslingerne med sukker og salt og sæt dem på køl nogle timer
Rosmarin stængel befris for de nederste blade og stikkes gennem kammuslingen.
Steg dem hårdt på præsentationssiden ca. 1 minut
Vend dem om og tag panden af blusset og efter 1-2 minutter, alt efter størrelsen tages de af.

Rabarber kompot:
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde med 3-4 spsk vand og lidt sukker
Kog til de begynder at blive møre men ikke så de falder fra hinanden.
Smag til med mere sukker og evt. lidt citron

kammusling-rabarber-3

Anret:
Anret i små tallerkener eller skaller
Kom en skefuld rabarber i og kammuslingen oven på.
Dryp kammusling med citron og pynt med bronzefennikel

I glasset en champagne fra Launois, Non Vintage Brut Rosé

launois-brut-rose

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *