T-Bone med Börek og sovs med estragon

t-bone-head

En lidt utraditionel servering af en T-bone – men prøv det

Börek er i min version lagvis filodej rullet til en “pølse”
Fyldet er her spinat og fetaost

2 personer
2 store T-Bone
Börek:
1 pakke filodej
1 håndfuld spinat
1 skive fetaost eller salatost
1 æg
1 dl mælk
25 gram smør
Sovs:
1 spsk Estragon eddike
3 spsk portvin
Kalvefond
Frisk Estragon – eller tørret
Ekstra tilbehør (kan udelades): grønne asparges, oliven, tomater, basilikum

t-bone-1

T-Bone saltet en time før den kom på grill
Grillet kort så kødet stadig var meget rødt

 

Börek:
Skyl spinaten og damp det med det vand der hænger ved.
Køl af og knug overskydende væske af.
Bland med fetaost og smag til med salt og peber.

Pisk mælk og æg sammen

Skær filodejen i rektangler. Du skal kunne rulle det sammen som en enkelt forårsrulle til sidst.
Læg et stykke dej og pensl med æggeblandingen og læg lidt af spinatblandingen på.
kom nu et stykke filodej på og pensl igen og læg mere spinat på.
Gør det nogle gange og rul så til en forårslignende pakke.
Læg på bagepapir og pensl med smeltet smør
Kommes i ovnen ved høj varme 200-220 grader til den er gylden.
Server straks

borek

Sovs:
Kog eddike og portvin næsten helt væk.
Kom fond på og kog ned til ca. 1/3
Tag af blusset og pisk kolde smørtern i
Hak estragon og kom i sovsen

Ekstra tilbehør:
De grønne asparges dampes 1 minut og køles af.
Bland dem med resten

Anret som på billedet

I glasset en dejlig moden Pomerol fra Château Gazin, 2004.

t-bone-3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *