Grillet svinemørbrad med svampefyld og rabarber

grillet-svinemoerbrad-med-svampefyld-1

Kom svampe ind i en svinemørbrad og smæk den på grillen.
Det behøver ikke altid være pølser og bøffer

Her serveret med grillet ost, grønne asparges, feta, oliven og rabarberkompot
Hvis man hellere vil have nye kartofler til er det også en dejlig ting.

2 personer
lille svinemørbrad
300 gram champignon
2 kviste timian
Gril ost – fast ost der kan tåle grill f.eks. Halloumi
en lille håndfuld tynde rabarber – her jordbærrabarber
Sukker
Salat:
Tomater, oliven, grønne asparges, feta ost
1 citron

grillet-svinemoerbrad-med-svampefyld-2

Mørbrad:
Skær 2/3 ind i mørbrad og “åbne” den. Bank den lidt med hånden eller en lille pande
Hak champignon og steg dem på en pande sammen med timian. Lad dem køle lidt.
kom svampefyldet i mørbraden og luk den med snor eller kødnåle
Smør den med olie og drys med salt og peber
Grill den ved direkte varme til den opnår en kernetemperatur på ca. 56-57 grader
Tjek med stegetermometer
Tag den af og lad den hvile nogle minutter

Rabarber kompot:
Skær rabarber i mindre stykker og kom dem i en gryde med 3-4 spsk vand og lidt sukker
Kog til de begynder at blive møre men ikke så de falder fra hinanden.
Smag til med mere sukker

Grillet ost:
Kom tykke skiver på grillen umiddelbart før der skal serveres
Det tager ca. 2-3 minutter på hver side

Salat:
Knæk den nederste træge del af de grønne asparges.
Kog dem 1 minut og køl dem af.
Skær dem i mundrette stykker og bland dem med små tomater, oliven og fetaost
Kom saft fra 1/2 citron i sammen med lidt olivenolie.
Smag til med salt/peber

Anret som på billedet

I glasset en Spansk Priorat, Clos Les Fites 2008. “La Perla del Priorat”

grillet-svinemoerbrad-med-svampefyld-3

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.