Stenbiderrogn med grønne asparges

stenbiderrogn-med-groenne-asparges-2

Meget nem sommerret

4 personer
2-300 gram stenbiderrogn
8 grønne asparges
1 rødløg
1/4 l piskefløde
1 øko citron
dild eller bronzefennike
Grøn olie : olie og persille/dild

stenbiderrogn-med-groenne-asparges-3

Stenbiderrogn:
De rensede rogn smages til med salt og et dryp citron

Dressing:
Fløden åbnes og saft af en halv citron kommes i.
Lad fløden stå ved stuetemperatur min. 5 timer

Grønne asparges:
Kan serveres rå hvis de er helt friske.
Jeg havde nogle der var lidt store og skrællede dem, hvorefter de fik et ganske kort opkog i saltet vand.

stenbiderrogn-med-groenne-asparges-1

Grøn olie:
Blend dild og persille med ole.
Du får bedste resultat hvis olien lige opvarmes til ca 50 grader.
Når det er blendet i 10 minutter sigtes olien fra gennem et klæde (ex. viskestykke)

Anret:
Kom en skefuld stenbiderrogn og en klat syrnet fløde på en tallerken.
Anret 2 asparges og drys med hakket rødløg
Pynt med dil eller bronzefennikel

stenbiderrogn-med-groenne-asparges-4

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.