Torsk med grønne asparges og syrnet fløde

torsk-og-groenne-asperges

En let og hurtig ret at lave. Ikke mange ingredienser.
Selve anretningen med de grønne asparges tager lidt tid, men kan laves i forvejen.

4 personer
4 stykker torskefilet a ca. 75-100 gram
1 bundt grønne asparges
1/4 l piskefløde
Grøn olie: neutralsmagende olie, 1 bundt persille og 1 bundt dild

torsk-og-groenne-asperges-2

Torsken:
Drys begge sider med slat og sukker og sæt den på køl nogle timer
Steg den derefter i masser af smør.
Steg den til den får stegeskorpe på den ene side og vend den så.
Den er færdig når den skiller i flager ved let tryk
Dryp med citronsaft og drys med salt

Syrnet fløde og grøn olie:
Sovsen er 1/4 l piskefløde der har stået ved stuetemperatur 10 timer med saft fra 1 citron
Så godt syrlig og dejlig tyk
Grøn olie lavet på persille og dild, blendet med 50 grader varm olie og sigtet gennem klæde

Grønne asparges:
Knæk den nederste træge del af og kasser.
Giv de grønne asparges et opkog i ca. 1 minut og kom dem derefter i iskoldt vand

Skær dem i stykker på ca. 1-2 cm og anret som på billedet

Anret:
Når de grønne asparges er anrettet som på billedet kommes den lune fisk på og en klat syrnet fløde og grøn olie.

I glasset en Champagne fra Jacquesson Cuvée 738, Extra Brut 2010

jacquesson-738-b

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.