Tykstegsbøf med knust kartoffel, majs og asparges

tyksteg-paa-grill-2

En rigtig sommer ret egnet til grillen

4 personer
4 tykstegsbøffer eller anden bøf
1 Majs
6 Grønne asparges
6 hvide asparges
Ærteskud eller andet grønt
Nye kartofler
Løvstikke – kan udelades men smager godt
50-75 gram smør
1 lille håndfule mandler eller hasselnødder
1 citron

Bøffen skal tages ud fra køl mindst en time før tilberedning
Kom olie på og drys med salt og peber
Kom den på en meget varm grill og grill den på begge sider.
Hvor længe kommer an på hvor tyk den er – men den skal give lidt efter når der trykkes på den.
Eller brug stegetermometer og tag den af når det viser 56 grader
Lad bøffen hvile

Asparges:
Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Skær den nederste træge del af.
De grønne asparges skal ikke skrælles men blot knækkes for neden så den træge del ikke kommer med.

Begge asparges grilles ganske kort på grillen så de får lidt striber men stadig har maser af bid.
Skær dem i mundrette stykker

tyksteg-paa-grill

Majs:
Lad bladene side på majsen og giv den godt med varme på grillen til de er helt sorte.
Tag bladene af og kom majsen på grillen igen for lige af give den lidt farve.
Skær majsekorn af kolben

Nye kartofler:
Kog dem med løvstikke i saltet vand til de er al dente

Sovs:
Varm smørret til det er lysbrunt og kom citronsaft i sammen med hakkede mandler

Anret:
Knus kartoflerne med en gaffel og kom et på en tallerken sammen med bøffen
Bland hvide og grønne asparges og drys majs i, dryp med lidt olivenolie
Kom smeltet smør oven på kartoflerne og pynt med ærteskud
Drys lidt salt på både kartofler, bøf og asparges.

I glasset: La Barroche “Signature” 2013, Châteauneuf du Pape

cdp

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.