Grønne asparges med torsk og rygeost

toirsk-og-groenne-asparges-2

Når de grønne asparges er i sæson smager de forrygende
Her serveret med torsk som er blandet med rygeost for at få en god struktur og lidt røg.

Her serveret på et ramsløg blad med det kan udelades.

4 personer
300 gram torske filet
2 spsk rygeost ca.
1 spsk. hakket purløg
1 citron
12 grønne asparges
Dild
1 dl kærnemælk
Grøn olie – her lavet med ramsløg, kan laves med persille
4 ramsløgblade – kan udelades

toirsk-og-groenne-asparges

Grønne asparges:
Kan serveres rå eller blancheret 1 minut
Her har jeg skrællet dem først, men ikke nødvendigt
Husk dog at brække den nederste træge del af.

Torsk:
Bag torsken i ovnen til den er lun i midten, ikke mere
Lad den køle af
Bland den kolde torsk med rygeost og purløg.
Smag til med salt/peber og citronsaft

toirsk-og-groenne-asparges-3

Grøn olie:
Blend ramsløgblade (eller persille) med neutralsmagende olie
Sigt olien fra

Anret:
Kom den grønne olie op i en skål med kærnemælken og rør lidt sammen
Kom en god skefuld på hver tallerken og asparges oven på.

Kom en klat torsk på evt. på et ramsløgblad

I glasset en Bourgogne fra Domaine André Bonhomme, Viré-Clessé Hors Classe “Les Brenillons 2016

bonhomme

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *