Stenbiderrogn med hvide asparges og ramsløg

stenbiderrogn-asparges-4

Til denne ret bruger jeg 3 råvare som er i sæson samtidig.
Men retten kan f.eks. også serveres uden for sæson med frosne stenbiderrogn og agurkestrimler.

stenbiderrogn-asparges-3

4 personer
200 gram stenbiderrogn
1 citron
4 store hvide asparges
Ramsløg blade til grøn olie (kan erstattes af persille)
Ramsløg blomster til pynt (kan udelades)
2 æggehvider
Dild til pynt

stenbiderrogn-asparges-1

Stenbiderrogn smages til med salt og citron

Asparges skrælles og skæres i tynde skiver på langs, lettest med mandolin
Kom strimlerne i vand og sæt på køl nogle timer.

Ramsløg emulsion:
Blend ramsløg blade med olie og sigt olien fra.
Pisk æggehvider helt faste og pisk ramsløgolie i lidt efter lidt.
Start med dråber og derefter lidt mere f.eks. med en teske
Emulsionen skal være lys grøn. Server straks da den hurtigere end mayonnaise mister luften.

stenbiderrogn-asparges-2

Server som på billedet med ramsløgblomster på stenbiderrognen

I glasset en Bourgogne fra Domaine André Bonhomme, Viré-Clessé Hors Classe “Les Brenillons 2016

bonhomme

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *