Tyksteg med langtidsbagte tomater og perlespelt

tomater-langtidsbag-og-tyksteg-3

Personligt foretrækker jeg tyksteg frem for mørbrad.
Struktur og smag er i min optik bedre og så er det billigere…..

2 personer
Lille tyksteg på 3-400 gram
3 portobellosvampe
100 gram perlespelt
Ramsløgpesto eller basilikumpesto
1 citron
Små tomater
3 fed hvidløg
Balsamico
Olivenolie
Sovs: 1 spsk balsamico, 1/2 dl portvin, 5 dl fond, 50 gram smør

tyksteg

Stegen:
Steges på en pande ril en kernetemperatur på ca. 56 grader

Perlespelt koges al dente. Ca. 20 minutter
Kom en spsk pesto i før servering og smag til med citronaft.
Lille tyksteg stegt på pande

tomater-langtidsbag-og-tyksteg-2

Portobellosvampe:
Skær de 2 i skiver og steg gyldne i smør/olie

Langtidsbagte tomater:
Skær hver hvidløg på langs i ca. 5 stykker
Skær et snit i hver tomat og pres et stykke hvidløg ned.
Dryp balsamico og olie
Sættes i ovnen ved 120 grader i nogle timer

tomater-langtidsbag-og-tyksteg-1

Sovs:
Skær den tredje svamp i tern og steg mør på en pande.
Kom balsamico og portvin på og kog ind til det nærmest er en sirup
Kom fond på og kog ned til ca. 1/3
Pisk kolde smørtern i og server straks

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Pomerol, Chateau Gazin 2004

gazin

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.