Torsk med jordskokrisotto og ramsløg gremolata

torsk-og-risotto-med-jordskok

Elsker risotto !! her lavet med jordskok som giver en dejlig rund nøddesmag

Italienere kommer ikke parmesan i deres risotto hvis den skal serveres sammen med fisk.
Men hvis man nu kan lide parmesan er det godt men ikke er italiener og så bare komme det i alligevel.

2 personer
2 stykker tykke torsk, her loin a ca. 100 gram
4-5 jordskokker skåret i små tern
1 citron
Risottoris – 2 håndfulde (ca. 150 gram)
1 skalotteløg
1 glas tør hvidvin
1/2 liter kyllingefond eller ufiltreret æblejuice
ca. 25 gram smør
Evt. 1 håndfuld friskrevet parmesan
Gremolata: 10 ramsløg blade (eller persille), skal fra 1/2 citron, 1 fed hvidløg og 5 hasselnødder

torsk-og-risotto-med-jordskok-2

Fisken:
Torsk drysset med salt/sukker og sat på køl nogle timer.
Stegt i et hav af smør til den skiller i flager ved let tryk.
Dryp med citron før servering.

Risotto:
Risotto startet op med skalotteløg og små tern jordskok som steges nogle minutter uden de tager farve.
Kom ris på og steg yderligere nogle minutter.
Kom et glas hvidvin på og kog næsten væk
Kog nu ca. 20 minutter hvor der spædes op med fond eller æblejuice
Når risen er al dente kommes en klat smør i og evt. parmesan ost
Smag til med citronsaft.

Gremolata: Hak ramsløgblade med citronskal, hvidløg og nødder

Anret:
Kom risotto i en dyb tallerken og fisken oven på.
Drys med gremolata.

I glasset en hvid Bourgogne SAINT AUBIN LE BANC, PIERRE-YVES COLIN-MOREY

bourgogne-hvid2015

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *