Anatra Tonnato – eller and med tunsovs

and-tonnato-4

Mange kender Vitello Tonnato som er kogt kalv med tunsovs, her har jeg brugt andebryst.

Jeg laver ikke tunsovsen med mayonnaise men med hårdkogte æggeblommer.

4 personer
1 stort andebryst
Kogelage: ½ flaske (billig) hvidvin, 2 fed hvidløg, 1 gulerod, 1 løg, 5 peberkorn
Dressing:
ca. 200 gram tun i olie (1 dåse)
3-5 ansjoser (kan undværes …hvis det skal være)
2 hårdkogte æggeblommer (brug evt. det hvide til pynt)
1 glas Capers
Sennep
Saft fra ½ citron
½ dl Olivenolie
Lidt af kogelagen
Karse, basilikumblade eller andet grønt

and-tonnato-1

Andebryst:
Koges 13-15 minutter i kogelagen og afkøles i lagen.
Når brystet er koldt skæres det i meget tynde skiver

Tonnato sovsen:
Blend tun med ansjoser, 2 tsk kapers og æggeblomme.
Kom citronsaft i og olie til passende konsistens.
Smag til med salt/peber, sennep og evt mere citronsaft.
Konsistens kan justeres med lidt af kogevandet

and-tonnato-3

Anret:
Kom andebrystskiver på en tallerken og tunsovs over.
Serveret med lidt karse, basilikum, kapers og hakket æggehvider

and-tonnato-2

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *