Aspargessuppe med jomfruhummer

aspargessuppe-1

Når asparges er i sæson bør man unde sig selv at lave suppe.
Det smager så meget bedre end færdiglavet suppe.

Spis den som den er med lidt brød til eller som her med nogle jomfruhumerhaler eller måske rejer

4 personer
12-15 store hvide asparges
Jomfruhummerhaler – antal ? 3-4 pr. person alt efter størrelse og pengepung
½ liter hønsefond
1 spsk bacon tern
1 skalotteløg
1 glas hvidvin
1 dl fløde
2 æggeblommer
1 citron
Evt en smørbolle af 25 gram mel og 25 gram smør

aspargessuppe-2
I en gryde steges bacon og skalotteløg i lidt smør uden at tage farve.

Vask asparges og skær hovederne af – de skal i summen ved servering.
Skær asparges i mindre stykker – de behøves ikke at blive skrællet da de sigtes efter kogning.

Kom aspargesene ned og hæld et glas hvidvin på. Kog hvidvinen ned til 1/3
Kom nu fond på og kog ca. ½ time.

Kom det op i en blender (evt. af flere gange) og blend.
Pas på det kan sprøjte hvis man kommer for meget i blenderen.

Når alt er blendet passeres det gennem en sigte.

Kog suppen op, hvis den er for tynd kom da en smørbollen i og kog nogle minutter for at sikre melsmagen forsvinder.

Smag til med citron, salt og peber.
Umiddelbart før servering laves en blanding med fløde og æggeblommer.
I denne blanding kommes lidt af den varme suppe og derefter kommes det hele i suppen under omrøring.
For en sikkerheds skyld skal suppen nu ikke koge mere, da den i nogle tilfælde så kan skille.

Jomfruhummer:
Steg dem ganske kort i smør uden de tager farve.

Servering:
I et dybt tallerken lægges nogle aspargeshoveder samt jomfruhummerhaler og suppen hældes over.
Server sammen med noget brød og et glas iskold hvidvin

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.