Grillet flæsk og sommer æggekage

aeggekage-3

Hvad er sommer æggekage nu for noget :-) ……denne er med spinat, grønne og hvide asparges

Her laves flæsket på grillen, men det kan jo sagtens laves i ovnen eller på en pande,

2 (sultne) personer eller 4 moderat sultne
8 æg
2 tsk kartoffelmel
1 dl ælk
Flæsk i skiver…. 10-12 skiver
5 tynde hvide asparges (skrælles)
5 Grønne asparges
100 gram spinat
2 tomater
1 bundt purløg

aeggekage-1

Grillet flæsk:
Flæsket drysses med salt og sættes på køl 1 time.
Grillen varmes godt op.
Flæsket pensles med olie og lægges på grillen.
Der skrues ned til middel varme ved en gasgrill, og ved kulgrill øges afstand fra briketter eller de skubbes lidt til siden.
De skal grilles ved ca. 180 grader i ca. 25 minutter
Vendes ca. hver 3-4 minut

Æggekage:
8 æg piskes med 2 tsk kartoffelmel, 1 dl mælk og salt/peber
Kom på en pande og vend en håndfuld skyllet spinat i.
Steg den lidt på et blus så den får lidt sprød bund.
Sæt i ovnen ved 180 grader og efter 10 minutter kommes grønne og hvide asparges på samt et par skiver tomat.
Den er færdig ca efter 20-25 minutter i ovnen.

Anret:
Kom flæsket på æggekagen og drys med snittet purløg.
Drys med salt og peber.

Ved siden af serveres rugbrød og sennep.

I glasset: en iskold øl eller to

aeggekage-2

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.