Andebryst med ærtemos og jordskok

and-med-aerte-4

Let sommer anretning for den ikke så sultne :-) eller en del af en menu

4 personer
2 andebryster
Andefond- koges evt. på 2 lår eller købefond
2 dl ærter
4 jordskokker
2 skalotteløg
Karse
Persille
Smør
1 spsk balsamico
1/2 dl portvin

and-med-aerte

Andebryst:
Skær sener af kødsiden og rids skindsiden
Læg brystet på en kold pande med skindsiden ned og sæt over ved middel varme
Når skindet bliver gyldent vendes brystet og sættes i ovnen ved 150 grader
Brug stegetermometer og tag brystet ud når termometer siger 56 grader
Lad brystet hvile 5 minutter

Ærtemos:
Tag nogle ærter fra til pynt.
Kog ærterne i 1 minut og hæld vandet fra.
Blend mosen med smør og krydr med salt/peber

Skalotteløg:
Pil dem og flæk dem på langs
Steg dem på en tør pande på skærefladen til de er meget sorte
Skil dem af

and-med-aerte-3

Jordskokker:
Skræl dem og med lille parieiennejern laves kugler.
Kan også bare skæres i små tern
Kog al dente

Sovs:
Kog evt. en fond på 2 lår samme med ex. løg, gulerod, persille
Kog balsamico og portvin ned til de nærmest er en sirup
Kom fond på og kog igen ned
Tag af blusset og pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret:
Men en pensel eller spartel lægges en stribe ærtemos
Oven på anrettes de brændte skalottelæg, jordskok, ærter, persille og karse
Ved siden af kommes en skefuld sovs og et stykke andebryst oven på

I glasset en moden Bordeaux fra Chateau Lafon-Rochet 1995

lafon-rochet-1995

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *