Fjordrejer med avocado, rygeost og ramsløg

fjordrejer-avocado

Fjordrejer er pillearbejdet værd.
Her serveret let og hurtigt med avocado og en rygeostecreme

2 personer
100 gram pillede rejer /ca. 250 gram levende)
1 Avocado
1 citron
100 g rygeost
Piskefløde
Olivenolie
Ramsløg støv (kan udelades)
Ramsløgolie – kan erstattes af f.eks. persilleolie: Ramsløgblade og neutralsmagende olie

fjordrejer-avocado-2

Fjordrejer:
Hvis de levende så se evt. her hvordan de koges/pilles 
Vend dem med citronsaft og lidt salt

Ramsløg støv:
Tør ramsløg blade i ovnen ved 50 grader til de er helt tørre (6-8 timer)
Knus de tørre blade helt med stavblender, kaffemølle eller morter

Ramsløgolie eller persilleolie:
Blend bladene med olie og sigt gennem klæde eller kaffefilter

Rygeostcreme:
pisk rygeost med piskefløde til passende konsistens og smag til med citron salt/peber
Kom rygeostecremen i en frysepose og klip hul i det ene hjørne så det kan sprøjtes ud

fjordrejer-avocado-3

Anret:
Skær avocado i skiver og anret på tallerken. Pensl med olie/citronsaft
Kom rejer på
Sprøjt en klat rygeostecreme på og kom grøn olie ved siden af
Drys med ramsløgstøv ved hjælp af en sigte

I glasset en af de gode fra Tattinger – Brut Millésimé Récolte 2000
50/50 Pinot noir/Chardonnay

tattinger-2000

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *