Torsk ceviche med stenbiderrogn og ramsløg

ceviche-stenbiderrogn-1

Frisk torsk med lidt citron smager godt.
Her med stenbiderrogn og ramsløg.

4 personer
200 gram torskefilet
200 gram stenbiderrogn
2 avocado
2 citroner
1 dl cremefraiche
2 skalotteløg
8 radisser
Salat – her feldtsalat
Vinaigrette: 1 spsk citronsaft, 1 tsk sennep og olivenolie
Ramsløg pesto eller basilikum pesto

ramsloeg

Ceviche:
Skær torsken i meget tynde skiver, lettest hvis den lige er en smule frosen
Dryp citron over alle stykker og sæt på køl nogle timer.

Stenbiderrogn smages til med salt og citron

Vinaigrette: pisk citronsaft og sennep sammen og derefter olie i en tynd stråle.
Smag til under vejs den skal stadig smage af citron og ikke kun olie.
Krydr med salt/peber
Vend salaten i vinaigretten umiddelbart før servering

Avocado skæres i skiver og pensles med citronsaft

ceviche-stenbiderrogn-2

Anret:
Kom salat på en tallerken sammen med en halv avocado.
Kom skiver af ceviche rundt på salaten og stenbiderrogn ved avocadoen.
Kom en lille klat cremefraiche ved.
Skær skalotteløg og radisser i tynde skiver og fordel.
Dryp pesto over hele retten.
Server evt lidt brød og smør til
I glasset en champagne fra Paul Déthune – Ambonnay “Millesime Grand Cru 2008”

dethune

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *