Brisket sandwich med ramsløg og coleslaw

brisket-1

Et stykke US Brisket (eller et godt stykke spidsbryst)

En sommeropskrift til grillen.
Kan selvfølgelig laves i ovnen og kan også laves uden ramsløg.

Retten er ikke så fotogen, smager bedre end den ser ud :-)

4 personer
1 – 1,5 kg US Brisket eller et godt spidsbryst
Rub: Farin, paprika, røget paprika, hvidløgspulver, en rød chili, 2 spsk sukker salt/peber
4 grove burgerboller
Coleslaw: 1 spidskål, 5 gulerødder 100g 9% creme fraiche og 100g mayonnaise, sennep (smag til med)
Ramsløg blade – er i foråret over alt – kan udelades
Røgesmul – eller fine spåner fra f.eks. bøgetræ, æbletræ…..(kan købes mange steder)

ramsloeg

Dag 1:
Bland rub og gnid kødet ind og læg i en plastpose på køl

Dag 2:
Skal stege ved ca. 100 grader ved indirekte varme på grill i ca. 4 timer til en kernetemp. på ca. 90
Den sidste 1/22-1 time må der gerne komme lidt røg på grillen.
Det gør man ved at fugte lidt af røgesmul og smid oven på kullene så der udvikles godt med røg (på med låg)
I ovnen kan man ikke gøre det. Hvis man ønsker det kan man købe flydende røgsmag eller nøjes med at der er brugt røget paprika.

Coleslaw – kan med fordel også laves på dag 1:
Snit kålen fint og riv gulerødderne groft.
Bland creme fraiche og mayonnaise sammen og smag til med salt/peber og sennep. Man kan også kome en smule eddike i eller citronsaft.
Bland begge dele sammen og lad trække.

Samle burger:
Lun bollen og læg underen på et leje af ramsløg blade.
Kom coleslaw på og skiver af brisket oven på.
Slut med et lag coleslaw mere og så overbollen
I glasset en Bordeaux fra Pauillac, 2.vin fra Chateau Pichon Longueville, “Les Tourelles de Longueville” 2008

bordeaux

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *