Snack og små serveringer

boef-og-poelse-2

I min optik er det sjovt at serverer en masse små retter/serveringer
Her er et antal serveringer som ide til hvad man kan serverer

Den ene er med vårmøllarver – det kan være en oplevelse og overvinding for nogle,
men sikkert er det at der bliver snakket og grinet….

hummerhaler-med-chorizzo
Stegt jomfruhummer drysset med forkullet hvidløg serveret i chorizzo smør:
2 Jomfruhummer pr. person. Pølse og smør så der er ca. en spsk pr.person

Forkullet hvidløg se her hvordan 
Skær lidt chorizzo pølse i meget små tern og steg dem i smør uden smørret bliver helt branket
Steg jomfruhummerhalerne og drys med revet forkullet hvidløg.
Kom begge dele i små skåle eller tallerkener og server evt. med lidt brød.

panna-cotta-med-kammusling

Jordskok panna cotta med honningstegt kammusling:
Jordskok panna cotta – se opskrift her

1 kammusling pr.person.
Kammuslinger drysses med salt/sukker og sættes på køl min. 2 timer.
Kom en lille smule honning på og steg dem 1 minut ved høj varme.
Vend dem og tag panden af blusset og efter 1 minut tages de af.
Lad dem køle af før de placeres oven på panna cottaen.

boef-og-poelse

Højrebsbøf på ristet brød med aiöli og stegte voksmøllarver:
Voksmøllarver ristes i olie og køler af på fedtsugende papir.
Bøffen steges og skæres i tynde skiver.
Server på ristet brød med lidt mayonnaise, grønt og de stegte laver

Stærk spansk pølse på ristet brød med syltet skalotteløg:
En god stærk tynd pølse skæres i mundrette stykker ig steges
Serveres på ristet brød med Aiöli – se hvordan nedenfor

jordskok

Jordskok chips med aiöli:
Jordskokker vaskes og skæres i tynde skiver, lettest med mandolinjern eller tyndskræller
Lægges i koldt vand som skiftes nogle gange. De skal ligge et par timer
Tag dem op og tør dem i rent viskestykke.
Steg dem i 180 grader varm neutral olie og lad dem dryppe af på køkkenrulle
Drys med salt umiddelbart før servering.
Serverer med mayonnaise eller Aiöli – se nedenfor

kammuslinge-ceviche

Kammusling ceviche med passionsfrugt
Se her hvordan https://fjordrejen.dk/?p=12506

Aiöli:
1 æggeblomme
1 tsk. hvidvineddike (eller citronsaft)
1/2 tsk. sennep
Salt/peber
ca. 2 dl olivenolie

Kom blommen i en skål sammen med lidt salt, peber, sennep og eddike.
Pisk det sammen og dryp nu under piskning olie i.
Start med ganske få dråber og senere under piskningen kan du øge til en tynd stråle.
Når mayonnaisen er blevet fin tyk er den færdig.
Smag til med eddike, 1-2 fed knust hvidløg salt og peber.

perseval-rose
En champagne kan være en rosé, her fra Clement Perseval

Print Friendly
This entry was posted in Appetizer, Forretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.