Højrebsbøf med pastinakcreme og lardo kartofler

hoejrebsboef-2

Bøffen er her fra en Hereford højreb, andet godt oksekød kan selvfølgelig bruges.
Kartoflerne er lavet med Lardo som er krydret lagret spæk, kan udelades

lardo

2 personer
2 gode bøffer eller som her èn på 600 gram og skåret ud til 2 personer
4 kartofler
4 skiver lardo
1 spsk pesto (basilikum eller som her lavet på ramsløg)
500 gram pastinak (heraf ca. 50-100 gram til sovsen)
1 dl fløde
Sovs: 3 dl fond, 1 spsk balsamico, 3 spsk portvin
5 champignon
Kolde smørtern
brændte hvidløg – se her hvordan 
2 skalotteløg
1 spsk honning
1 spsk Balsamico

hoejrebsboef

Bøf:
Tage kødet ud fra køl nogle timer før tilberedning.
Stegt først på en pande med olie og efter 2 minutter på hver kommes en klat smør på sammen med et fed hvidløg.
Steg til bøffen er som ønsket – jeg foretrækker den ca. 55 grader i midten altså rød.

lardo-kartofler

Kartoflerne:
Kartoflerne lidt som Hasselback kartofler, altså skåret riller i kartoflen (men ikke helt igennem)
Her er de vendt i en ramsløg pesto og dækket af et lag lardo.
Stegt i ovnen ved 180 grader til møre (ca. 40-45 minutter)

Karamelliseret Løg:
Løgene er bagt i ovnen til de er møre, og derefter karamelliserede med balsamico og honning på en pande.

hoejrebsboef-3

Sovs:
Steg små pastinak tern og små champignon tern i en gryde.
Kom balsamico og portvin på og kog næsten væk.
Kom fond på og kog ned til ca 1 dl og pisk kolde smørtern i

Pastinakcreme:
Pastinakcremen er dampet pastinak blendet med fløde

Anret som på billedet, Drys evt. med revet brændte hvidløg for at give retten lidt røgsmag/grill smag

forkullet-hvidloeg

I glasset en Bordeaux fra Margaux, Malescot Saint Exepury 2006

chateau-malescot-st-exupery

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Højrebsbøf med pastinakcreme og lardo kartofler

  1. Thomas Olesen says:

    Uha lardo er bare totalt overset. :-) Selv i ren form som tapas tilbehør og til et godt glas vin. Hvor køber du det i DK? Har spist alt hjembragt fra ferien allerede – nu skal det altså findes i dk. Har set det ved Gastro Import – men det er ikke til private….

    • Erland Hansen says:

      Ikke alle har det…. Jeg er heldig at en lokal italiensk butik i Odense har det og sælger det i skiver.
      Men spørg en lokal italiensk spical butik