Torsk med lardo og persillerodcreme

torsk-lardo-3

Lardo er et stykke krydret lagret fedt, oftest krydret med rosmarin.
I tynde skiver spises det f.eks. som antipasto eller på et stykke ristet brød.
Men kan også vikles om et stykke mørbrad for at give det ekstra saft og kraft.

Her vil jeg lægge et stykke oven på et stykke torsk med citrontimian under.
Det giver en dejlig smag til torsken.

Nederst i dette indlæg har jeg lort beskrevet forskel mellem pastinak og persillerod som nogle har svært ved at huske :-)

lardo

4 personer
4 stykker torsk helst tykke som f.eks loin ca. 100-150 gram pr. person
4 tynde skiver lardo (kan udelades)
Timian – her em citrontimian
500 gram persillerod (400 gram til cremen og 100 gram til karamellisering)
1 spsk honning, 3 spsk balsamico
1/4 l fløde
Fiskefond. Kan købes hos fiskehandler eller se her hvordan: https://fjordrejen.dk/?p=39
1 citron
Dild

torsk-lardo-2

Fisken:
Drys fisken med salt og sukker og sæt på køl nogle timer
Drys timian blade oven på fisken og dæk med et stykke lardo
Sæt i ovnen ved 160 grader til fisken er lun i midten, ca 10 minutter (tjek med kødnål)

Persillerodcreme:
Skræl alle persillerødder og kog/damp dem al dente i lidt vand tilsat en klat smør.
Tag de tyndeste fra til karamelliseringen.
De resterende blendes med fløde til en glat creme.
Smag til med citron, salt og peber

torsk-lardo-1

Karamelliserede rødder:
I en gryde koges balsamico op med honning.
Kom de 4 kogte persillerødder i og lad dem karamelliserer i 3-4 minutter

Sovs.
Fiskefond koges ned til en kraftig smagende fond og der kommes fløde på.
Kog ned til sovsen tykner og smag til med salt/peber

Anretning:
Kom en klat persillerodcreme på en varm tallerken og fisken oven på
Kom sovs rundt om og anret karamelliseret persillerod
Dryp med overskydende balsamico/honning
Lidt dild op toppen og et dryp citronsaft på fisken

I glasset en hvid Bourgogne fra Domaine Simon Bize et Fils “Les Perrieres” 2011

bourgogne
TIP – Hvis man har svært ved at huske/se forskellen på persillerod og pastinak
Så er persilleroden den ligesom med en lille hat,
og pastinak den hvor toppen ligesom synker ned i roden (ned med nakken)

persillerod-pastinak

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.