Flat iron steak med bok choy og ruccolapesto

flat-iron-steak-3

Flat Iron Steak er mørt og en relativ billig udskæring.
Den er perfekt til marinering og grill.
Her gives opskrift på den marinade jeg lavede, men kan varieres

2 personer
1 flat iron steak ca 400 gram
Marinade: 1 spsk farin, 2 spsk ketchup, 2 fed hvidløg, 1/2 løg, 2 spsk soya sovs, 2 spsk olie, 1/2 chili
1 håndfuld ruccola
1 spsk hakkede mandler
Olivenolie
1 dåse canalini bønner
4 små bok choy (Pak Chois lillebror)
50 gram smør

flat-iron-steak-1

Ruccola pesto: 1 håndfuld ruccola blendes med olivenolie til ønsket konsistens sammen med 1 spsk hakkede mandler

Marinade:
Bland ingredienserne i en frysepose og kom kødet ned.
Lad kødet marinerer mindst 2 timer – men gerne til dagen efter.

flat-iron-steak

Kødet:
Steg på grill, grillpande eller almindelig pande. Steges ca. 5-6 minutter på hver side til en kernetemp. på ca 54-55 grader
Hviler 5 minutter før den skæres ud i tynde strimler.

flat-iron-steak-5

Bok Choy med bønner:
Del de små bok choy i 4 stykker og steg dem på skærefladen.
Skru ned og kom bønnerne ved samt en klat smør og varm igennem.
Smag til med salt og peber.

Anret:
Kom Bok Choy og bønner på en tallerken og anret nogle stykker kød oven på.
Kom pesto oven på kødet.

I glasset en Bordeaux fra Margaux, Château Rauzan-Ségla fra 2006

rauzan-segla

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *