Citronrisotto med grønkål og krebs

risotto-krebs-1

Havde en rest krebs i fryseren og vil serverer dem til en gang risotto.

Det er ikke en ret man kan spise uden at få fedtede fingre.
Men samtidig er det også lidt hyggeligt at sidde op pille krebs.

2 personer
20 krebs
1 dusk dild
Risotto:
2 håndfulde risottoris
1 glas hvidvin
1 skalotteløg
1/2 liter æblemost – helst god ufiltreret
ca. 100 gram grønkåls blade i hakket i mindre stykker
2 citroner
1 god klat smør

krebs

Citronrisotto:
Start med at blende det meste af grønkålen sammen med æblemosten.
Citron : skær skrællen og al det hvide af. Skær fileterne ud og klem saften af resterne.

Steg finthakket skalotteløg, de må ikke tage farve men skal bare lige blive gennemsigtige.
Kom nu risen i og steg med stille og roligt til de begynder at blive en anelse gennemsigtige.
Nu kommes et glas hvidvin i og koges næsten væk.
Kom nu den revne citronskal fra en citron i.

Nu koges risottoen under jævnlig omrøring og spæd hele tiden med æblemosten.
Efter ca. 20 minutter er den al dente (smag). Tag af blusset og kom smør i.
Vend citronfileterne i risottoen sammen med resten af grønkålen.
Smag til med citronsaft.

risotto-krebs-3

KREBS:
Krebs var forkogt inden de blev frosset, så de skal bare lige varmes op i lidt vand/damp eller på en pande.
Jeg klipper dem op i bugen så de er lettere at skille af når man sidder og fedter med det.

risotto-krebs-2

Anret som på billedet

I glasset en tør champagne her Savart l´Année 2011, Premier Cru – Extra Brut

savart

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.