Helleflynder med bulgur og grønkål

helleflynder-3

Bulgur er let at tilberede og med de rigtige smagsgivere er den fin sammen med fisk.

Her som en slags lun Tabouleh med fintsnittet stegt grønkål, persille, og lidt bacon
2 personer
2 stykker helleflynder a ca. 200 gram
1 dl bulgur
Grønkål
Persille
2 skiver bacon
Estragon eddike (eller hvidvinseddike)
Smør
Olivenolie,
Salt og peber
1/2 tsk røget paprika
1 rød peberfrugt
2 citroner

helleflynder-2

Fisken:
Helleflynder steges i smør til den er lun i midten – tjek med kødnål eller gaffel

Dryp med citron før servering

roed-peber

Rød peber:
Sæt en hel rød peber under grill eller 230 grader varmluft ovn til den bliver sort
Tag det sorte skind af og skær den i 6 stykker på langs
Mariner stykkerne i olivenolie og 1/2 tsk røget paprika

Bulgur:
Kog bulgur sammen med 1/2 citron i 12 minutter.
Til 1 dl bulgur skal der 2 dl vand.
Hæld evt. overskydende vand fra.
Steg bacon og kom i bulguren sammen med hakket persille og let stegte grønkålsblade
Smag til med estragon eddike, smør, olivenolie, citron, salt og peber

helleflynder-1

Grønkålschips:
Bræk bladene i små mundrette stykker og kom dem i en frysepose med lidt olie.
Bland det godt og hæld det ud på en plade med bagepapir.
Sæt i ovnen ved 150 grader til grønkålen er sprød.
Drys med salt umiddelbart før servering

Anret som på billedet

I glasset en tør champagne, Savart L’Accomplie NV

savart

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.