Pandestegt Torsk med lille rogn “burger”

torsk-og-rogn-1

Når der begynder at komme torske-bukser hos fiskehandleren skal man ikke snyde sig selv for denne delikatesse.
Det er langt nemmere at gå til end man tror og det smager langt bedre end den på dåse.

4 Personer
4 torskefileter
En torske buks SE HER HVORDAN DE TILBEREDES 
1 spsk cremefraiche
1 spsk mayonnaise
Dild
2 citroner
1 dl kærnemælk
1 spsk dildolie (olie og dild blendet og sigtet gennem kaffefilter)
1 agurk
Vinaigrette: 1 tsk eddike, 1 tsk sennep ca. 1/ dl olivenolie

torsk-og-rogn-2

Fisken:
Torsken er drysset med salt/sukker og sat på køl nogle timer.
Steg fileterne i rigeligt smør til de lige begynder at skille i lamellerne ved let tryk.
Dryp med citron

Torskerogn:
Efter kogningen skal de befris for den ydre hinde.
Skær 8 skiver af torskerognen og steg i smør og dryppes med citronsaft

Resten piskes sammen med mayonnaise og cremefraiche.
Smag til med citronsaft og salt/peber
Rør hakket dild i.

torsk-og-rogn-3

Vinaigrette og Agurk:
Pisk eddike og sennep sammen og pisk olien i lidt af gangen.
Kom revet citronskal i vinaigretten.

Skær agurken i lange skiver og derefter skæres skiverne i lange strimler.
Kom dem i koldt vand til de skal bruges.
Når det skal serveres drypper agurkestrimler af og vendes i vinaigretten.

Anret:
Kom en lille bunke agurkestrimler på en tallerken og fisken ved siden af.
Kom en skive torskerogn på og en klat torskerogn creme på, slut af med endnu en skive rogn
Rør dildolien ud i kærnemælken og kom en skefuld ved fisken.

I glasset en Riesling fra Pfalz, Wageck “Tertiär” 2014

wageck-riesling-2014

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter, Ikke kategoriseret and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.