Kalvemørbrad med madagaskar sovs

kalvemoerbrad-med-pebersovs-head

Det er sovsen der gør forskellen i denne ret.

4 Personer
4 Kalve- eller oksemørbrad bøffer
4 bagekartofler
1 spsk. andefedt eller smør
En håndfuld spinat
1 fed hvidløg
Muskatnød
4 gulerødder
Purløg
Sovsen:
1 glas madagaskar peber
1 skalotteløg
1 spsk sukker
1 spsk tomatpuré
1/2 dl whisky
1/4 liter piskefløde

kalvemoerbrad-med-pebersovs-2

Kødet:
Tag kødet ud fra køleskab 2 timer før det skal tilberedes.
Kom salt og peber på og steg i smør/olie.
Stegetiden afhænger af tykkelsen.
Kødet skal give let efter når man trykker på bøffen så er den rød i centrum.

Kartofler:
Skræl og kog kartoflerne al dente.
Udstik kugler med en melonudstikker eller skær dem i tern.
Steg kuglerne/tern på en pande i andefedt eller smør

Spinat:
Skyl spinaten og damp den med det vand der hænger ved og en klat smør.
Kom også et finthakket hvidløg ved og smag til med revet muskatnød.

Gulerødder koges al dente

kalvemoerbrad-med-pebersovs

Sovsen:
Steg hakket skalotteløg til de er gennemsigtige, må ikke tage farve.
Kom sukker på og lad det brune let.
Kom tomatpuré på og steg nogle minutter, pas på det ikke brænder på.
Kom whisky på og sæt ild til dampene.
Kom fløde i sammen med halvdelen af madagaskar peberne.
Kog til sovsen begynder at tykne let.
Med stavblendet findeles peber og løg
Kom derefter resten af madagaskar peber i

Anret som på billedet med lidt purløg på toppen

I glasset en af dem vi godt kan lide fra Bordeaux Pauillac, 2.vin til Pichon Loungeville Baron – Les Tourelles de Longueville 2008

les-tourelles-de-loungueville-2008

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *