Tatar med chips

tatar-head

En finthakket tatar med hjemmelavet kartoffelchips

Ikke det store besvær, men godt smager det.

tatar-3

4 personer
3-400 gram okseinderlår eller som her kalvemørbrad
4 kartofler
Olie til stegning af chips
Karse
2 bananskalotteløg
Mayonnaise købt eller hjemmelavet SE HER HVORDAN 
Estragon frisk eller tørret
Eddikepulver – kan udelades

tatar

Tatar:
Denne tatar er uden andet end kød, altså ikke rørt samme med andet.
Hak den som du ønsker, nogle vil gerne have en groft hakket nogle en fin.
Grov hakket gøres med en kniv mens den helt fine kan gøres med stavblender

Kartoffelchips:
Skær kartoflerne i tynde skiver (med eller uden skræl)
Læg dem i koldt vand og skift vandet et par gange
Tør den i et rent viskestykke og steg dem i 190 grader varm olie til de er gyldne.
Drys først med salt (og eddikepulver) umiddelbart før servering

tatar-2

Løg:
Flæk løgene på langs og steg dem på skærefladen i lidt olie.
De må gerne blive ret sorte, det giver en dejlig grillsmag til retten.

Estragon mayo – hak estragon og bland med mayonnaise

Anret:
Kom en klat tatar på en tallerken og stik nogle chips ind.
Drys med salt og evt. eddikepulver.
Kom løg ved samt en klat estragonmayo
Drys med karse

I glasset en Bordeaux af de store fra Margaux,  Chateau Palmer 2001

chateau-palmer-2001

Print Friendly
This entry was posted in Forretter and tagged , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.