Fish’n’Chips med estragon mayonnaise og eddikepulver

fish-and-chips-2

Til min fish and chips bruger jeg helst et godt tykt stykke torsk.
Man kan bruge tynde halestykker men så bliver den ikke helt så saftig og lækker.
Man kan også bruge andre torskefisk som er billigere og stadig lækre.
Det vigtigste er at fisken er tyk og helt essentielt at den er frisk

torsk

4 personer
4 Torske fileter
Dej: 2 dl mel, 2 dl øl, 1 tsk bagepulver, salt/peber
Friture: 1 -2 liter neutralsmagende olie
Kartofler
Mayonnaise SE HER HVORDAN https://fjordrejen.dk/?p=11303
Estragon – frisk eller tørret
Eddikepulver – kan udelades

fish-and-chips-3

Mayonnaisen røres op med estragon

Kartofler:
Skær både af kartoflerne.
Kog dem møre i 150 grader varm olie – ca. 6-8 minutter
Ved servering kommes de i 190 grader varm olie til de er gyldne og sprøde
Drys med salt og lidt eddikepulver umiddelbart før servering

Dejen:
Mel og bagepulver blandes og øl piskes i
Dejen skal have en tyk konsistens som ex. yoghurt

fish-and-chips

Fisken:
Fisken drysses med salt og sukker og sættes på køl mindst 2 timer

Varm frituren op til 190 grader. Dyp fisken i dejen og kom den i frituren.
Når den får en mørk gylden farve er den færdig og skal serveres straks

torsk-2

Anret som på billede eller alternativt i et kræmmerhus af bagepapir med et stykke avis uden på.

I glasset en Blanc de Blancs champagne fra Cedric Bouchard “Roses de Jeanne La Haute Lemblee” 2011

champagne-2

Print Friendly
This entry was posted in Forretter, Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.