Carpaccio med saltet æggeblomme

carpaccio-1

Carpaccio hører til i den “lette at lave” ende.
Det eneste det kræver, er et godt stykke kød.

2 personer
100 gram godt mørt kød. Her bruger jeg kalvemørbrad
Saltet æggeblomme SE HER HVORDAN 
1 skive daggammelt brød
1 agurk
Karse

carpaccio-2

Kødet:
Jeg skære tynde skiver og lægger dem mellem to fryseposer.
Jeg banker den let med bunden af en gryde.
For at få den lange stribe lader jeg kødet overlappe og banker det sammen.
Efterfølgende skære jeg striben til. Det overskydende kød bruger jeg til at “lappe” eventuelle huller.

Brødet:
Kommes i ovnen ved 180 grader til det har taget farve og blevet sprødt.

Agurk:
Skæres i små tern eller udstikkes med parisiennejern (lille melonudstikker)
Drysses med en smule salt og stilles på køl 1 time eller mere.

slatet-aeg

Anretning:
Kødet overføres til en tallerken på det plastik som blev brugt til at banke det.
Læg kødet og træk plastikken af.
Krydr med salt og peber.
Riv æggeblomme over og placer agurkekugler.
Drys med knust brød og karse.

I glasset en flot moden Bordeaux fra Margaux, Château Palmer 2001

chateau-palmer-2001

Print Friendly
This entry was posted in Ikke kategoriseret and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.