Skindstegt torsk med perlespelt og citronsmørsovs

skindstegt-torsk-head

Helt frisk torsk som b.la. kan kendes ved de helt blanke øjne, røde gæller og spændstig kød.

Her serveret på perlespelt med smør og citron.

torsk

4 personer
4 stykker torsk med skind
1,5 dl perlespelt
2 dl fond (…eller terning)
2 håndfulde spinat
1 fed hvidløg
Kantareller – ex.15 gram tørrede eller anden svamp
Smør
2 Citroner

skindstegt-torsk

Torsken:
Drys torsken med salt og sukker og sæt den på køl nogle timer.
Det trækker væske ud og gør torsken mere fast i kødet.
Steg torsken på skindsiden i rigeligt smør til skindet er godt mørk gyldent.
Vend dem om og steg dem færdige på den anden side ved moderat varme.
De er færdige når de er lune i midten – tjek med kødnål.
Dryp med citron og krydr med salt.

torsk-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Perlespelt:

Skyl spelten og kog den i fond ca. 18-20 minutter. Hæld vandet fra.
Skyl of damp spinaten i det vand der hænger ved og en lille klat smør og et fed knust hvidløg.
Blød de tørrede svampe op i lunken vand 1 times tid. Knud vandet fra og steg svampene i smør.

Kom svampe og spinat ned til den kogte spelt.
Varm det op med en god klat smør sammen med saft og revet skal fra en citron.

skindstegt-torsk-2

Anret som på billedet.

Tip: Spelt, spinat og svampe kan sagtens laves timer i forvejen og varmes med smørret ved servering.
I glasset en Bourgogne fra de unge fremadstormende Lamy-Caillat.
Her en Chassagne Montrachet “Les Champs Gains” 2013

lamy-caillat-2013

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.