Andebryst med spinat og nedkogt fond

and-spinat-og-fond-3

Andebryst på en lidt anden måde.
Her er andebrystet badet i en god andefond monteret med smør.

2 personer
1 andebryst
2 skalotteløg
Purløg – fintsnittet
Andefond – købes hos slagter eller laves hurtigt selv SE HER

and-spinat-og-fond-head
Andebrystet:
Fjern sener på kødsiden og rids skindet.
Kom brystet med skindsiden ned på en kold tør pande og tænd.
Vend brystet når skindet har taget farve.
Sæt i ovnen ved 180 grader ca. 10 minutter – sikre metode er at bruge stegetermometer og tage det ud ved 58 grader.
Lad det hvile 5 minutter før det skæres i tynde skiver

Brændte løg:
Del løgene i to på langs og steg dem godt sorte på skærefladen i lidt olie

Sovs:
Andefond koges ind til smag er kraftig og tages af blusset.
Pisk kolde smørtern i til sovsen er skindende og tykner lidt.
Vend andebryst skiverne i og server straks.

and-spinat-og-fond-2

Anret som på billedet

I glasset en Bordeaux fra Chateau Belair 2005

chateau-belair

Print Friendly
This entry was posted in Hovedretter and tagged , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *